KRISTIANSAND: – Nei, gi deg! Vedtar de en resolusjon om at vi er kriminelle! De kjenner oss jo ikke, sier Magnus Karlsson oppgitt.

Han er Outlaws sin nasjonale talsperson for Norge og reagerer sterkt på resolusjonen bystyret i Kristiansand i går tok vedtok, etter forslag fra ordfører Per Sigurd Sørensen og varaordfører Mette Gundersen.

«Kristiansand kommune tar problemet med organisert kriminalitet og 1 % mc-klubber meget alvorlig. Vi vil bekjempe disse klubbene med alle lovlige midler, og arbeide aktivt mot at disse får etablere seg i byen vår eller deltar på ulike aktiviteter og arrangementer i kommunen», heter det blant annet i resolusjonen.

Er det riktig å si nei til 1%-klubbene? Si din mening i debatten!

Viktig signal

Mette Gundersen (Ap) sa i forkant at resolusjonen vil være et viktig signal overfor klubbene, men også politiet, festivalarrangører og næringsdrivende, om å bidra i en dugnad mot den organiserte kriminaliteten som forbindes med enkelte klubber.

Identiteten som såkalt 1 %-klubb innebærer å erklære at man ikke aksepterer storsamfunnets lover og regler og heller følger sine egne normer. Eksempler på slike klubber er Hells Angels, Outlaws, Bandidos og Coffin Cheaters, som alle fire er klubber politiet betegner som kriminelle.

”Vi har rett til å etablere oss hvor vi vil, og vi gjør som vi selv vil

Magnus Karlsson, talsperson, Outlaws– Gjør som vi vil Bandidos var tidligere aktive i Kristiansand, men har nå få medlemmer og ikke en fullverdig klubb. Hells Angels er til stede i Kristiansand med enkeltmedlemmer og et såkalt «AK 81 street crew», som er en gruppe som får bære symbolene til klubben, men som ikke er en mc-klubb. Hells Angels har støtteklubber i Mandal og Farsund.

Den eneste fullverdige 1 % mc-klubben i Kristiansand er Outlaws. Men klubben vil ikke opplyse hvor mange de er eller hvor den samles.

– Hva slags konsekvenser får det for Outlaws at Kristiansand erklærer klubben deres og andre 1 %-klubber for uønsket?

– Det får ingen konsekvens. Vi har rett til å etablere oss hvor vi vil, og vi gjør som vi selv vil. Men jeg blir sint når politiet kaller oss kriminelle. De må slutte å bruke mot oss ting som har skjedd i fortiden, sier Magnus Karlsson.

Intervjunekt

Fædrelandsvennen har vært i kontakt den nye Outlaws-klubben i Kristiansand, men får klar beskjed om at vi ikke får intervjue medlemmene. Det er kun Karlsson som skal uttale seg.

– Hvorfor kan vi ikke intervjue den lokale Outlaws-klubben?

– Det er fordi vi er en demokratisk organisasjon. Jeg har blitt valgt til talsperson, og da er det jeg som snakker, sier Karlsson.

Er det riktig å si nei til 1%-klubbene? Si din mening i debatten!