LILLESAND: De to unge guttene fra Lillesand var i fjor sommer på en tur til landstedet til besteforeldrene til den ene gutten for å reparere en båt. De to guttene tok seg inn i hytta, og fant på loftet en krukke som inneholdt en konvolutt med eurosedler. Bestefar har hevdet at konvolutten inneholdt 8500 euro, det vil si cirka 70.000 norske kroner.

Kompisen til barnebarnet har nettopp vært i retten tiltalt for tyveriet.

Bestefar forklarte i retten at hans kone noterte når det ble tatt noe fra reisekassa, og siste gang han kontrollerte innholdet i konvolutten var det eurosedler til en verdi av 70.000 norske kroner. Tyveriet ble oppdaget da ekteparet skulle benytte seg av reisekassa, og dra til Spania i august i fjor.

I Kristiansand tingrett var det tvil om beløpets størrelse. Retten fant at ut fra de strenge beviskrav i straffesaker, ble beløpet størrelse redusert til i underkant av 40.000 kroner.

Den tiltalte 16-åringen fra Lillesand måtte også møte i retten fordi han hadde truet kameratens foreldre, og drapstruet faren både verbalt og gjennom tekstmeldinger. I tillegg var han tiltalt for å ha slått en jevnaldrende lillesandsgutt i ansiktet med knyttet hånd, kjørt ulovlig på uregistrert moped, heleri, skadeverk og tyverier.

Fordi gutten er så ung har retten lagt vekt på FNs barnekonvensjon om at barn ikke skal settes i fengsel. Straffen ble betinget fengsel i 30 dager med en prøvetid på to år.