Lennart Simonsson (21) ble presset av veien av denne Pajeroen i går ettermiddag. Foto: Ernest Boswarva

GRIMSTAD :— Det går forholdsvis bra med meg. Jeg har to blåveiser, og fått en liten hjernerystelse. Det verker i kropp og bein og armer, jeg har kuler i bakhodet og armen er oppskrapet, sier Lennart Simonsson (21) til Fædrelandsvennen.

Torsdag skrev Fædrelandsvennen om trafikkuhellet ved Grimstad, der en SUV presset en BMW av veien. Etter først å ha presset BMW-en ut av veien, gikk sjåføren løs på den andre sjåføren og banket ham opp.

— Jeg merker ingenting fra da jeg smalt inn i autovernet. Alle skadene er fra da jeg ble skamjult, sier 21-åringen.

Kjørte forbi

Hjemme hos foreldrene på Fevik er 21-åringen fortsatt oppskaket av hva som skjedde på motorveien torsdag ettermiddag.

— Jeg har ikke ord for det som skjedde. Jeg er litt redd nå, sier han.

21-åringen forklarer hendelsesforløpet slik.

Lennart Simonsson.

— Jeg kjørte forbi en bil, og fikk ham med en gang rett opp i baken. Han virket provosert og jeg bremset litt ned. Da ble han enda mer provosert og smalt inn i meg bakfra. Så kjørte han opp på siden av meg og presset meg inn i autovernet. Han stanset ca. 50 meter foran meg, sier Lennart Simonsson.Da han kom seg ut av bilen så han bilføreren i den andre bilen komme mot ham.

— Han kom løpende mot meg, og slo meg ti ganger i ansiktet. Han kom med drapstrusler også, og sa at hvis han ikke hadde hatt ungen og en kamerat med seg i bilen så skulle han ha slått meg helseløs og drept meg, sier han.

Simonsson forteller at tre bilister stanset og fikk reddet ham fra den andre sjåføren, en 41-åring fra Kristiansand.

Simonsens BMW ble påført totalvraket etter hendelsen. Foto: Ernest Boswarva

— Kameraten hans forsøkte også å stanse ham, men da fikk også han trusler mot seg. Han ble truet med juling om han ikke kom seg vekk, sier han.Lennart Simonssons BMW er totalvrak og står nå hos Viking.

Vil anmelde

21-åringen skal inn til avhør med politiet på fredag, og kommer til å anmelde forholdet da.

Han mener selv at han ikke gjorde noe for å fremprovosere angrepet.

— Det var en vanlig forbikjøring, og han la seg bak meg. Jeg bremsa litt ned for å markere at han måtte holde avstand. Da smalt han inn i meg, sier han.

Den pågrepne 41-åringen sitter her pågrepet i politiets cellebil. Foto: Ernest Boswarva

41-åringen ble pågrepet av politiet på stedet, og sitter fortsatt i arresten i Arendal.— Han venter på å bli avhørt, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Øyvind Andersen.

Mens 41-åringen gikk til angrep på den andre, satt sønnen og en passasjer i bilen.

— Vi kommer til å sende en bekymringsrapport til barnevernet. Moren har tatt hånd om barnet, sa operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt torsdag.

Det er ifølge Øyvind Andersen ingen mistanke om rus.

— Mannen fikk førerkortet sitt beslaglagt på stedet, og politisaken er foreløpig en trafikksak. Men både politiet og fornærmede kan anmelde mannen ytterligere for legemsfornærmelse, sier Andersen.

Politiet i Arendal opplyser til Fædrelandsvennen at 41-åringen foreløpig ikke har fått oppnevnt en forsvarer.