KRISTIANSAND: Politipatruljen fra Kristiansand var i Justvikområdet klokka 02.30 natt til 1. januar i år. Det var da politiet oppdaget bilen som kjørte på Dalsveien og hadde en frontrute som var så isete at lovens lage arm grep inn. Bak rattet satt en kjenning av politiet. Den ene politimannen mente at mannen var ruset, og han ble derfor pågrepet. Samtidig ble det gjennomført ransaking av boligen, og der fant politiet et gram amfetamin og tre gram hasj.

Legevaktslegen konkluderte med at bilføreren, en 39 år gammel mann, var lettere påvirket. Den sakkyndige vurdering av blodprøven som ble tatt på Folkehelseinstituttet konkluderte med en påvirkning som tilsvarer mellom 1,0 og 1,5 promille.

Selv nektet 39-åringen for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand, fordi det var to-tre døgn siden han hadde brukt narkotika. Dette har retten sett bort fra.

De siste ti årene er den 39 år gamle mannen straffedømt syv ganger, også for kjøring i påvirket tilstand. Siste dom ble avsagt i januar i pr, og var på samfunnstraff i 60 timer for befatning med narkotika.

Kristiansand tingrett med tingsrettsdommer Per Olaf Refsalen samt meddommerne Torun Sandvand og Geir Sandvik har dømt 39-åringen til ubetinget fengsel i 15 dager. Samtidig er mannen fradømt førerretten i to år.