LILLESAND: — Vi er glade for det ikke skjedde noe alvorlig, sier Espen Ellingsen (20), en av karene som var med på den farlige glattkjøringsleken i går.

Søndag kveld oppdaget nemlig flere av Lillesands bilglade unge menn at det lå tjukt med frityrolje utenfor den gamle Hydro Texaco-stasjonen. Hvordan oljefatet veltet, vet ikke guttene selv.

— Vi angrer, og vil ordne opp etter oss. Det var jo gøy å kjøre på glatta der og da, men så forsto vi at dette kunne ha gått galt, så jeg er nok heller mest flau, sier Ellingsen.

Frityrolje spredt rundt Tingsaker

Ryddet opp

I dag samlet Ellingsen et 20-talls kamerater, og guttene jobbet i timevis for å dra grus utover veibanen, slik at olja kan trekke inn og skyfles vekk.

- Vi ville ta ansvar for det vi hadde gjort, og fikk med nesten alle som hadde kjørt der i går, sier han.

Han og kameraten Joacim Johansen (23) lover at denne episoden også vil få konsekvenser for rånemiljøet i Lillesand.

— Dette var en wake up call for oss, og vi kommer til å roe oss kraftig nå. Det blir ikke noe mer av denne typen kjøring i Lillesand, vi har lært, sier de.

- Rørt

Ellingsen får i dag skryt fra daglig leder ved Veigrillen, Elen Mollestad (28).

— Han ringte i dag tidlig og ville hjelpe oss med alt. Det er en fantastisk gjeng med gutter som har stått på og jobba her i dag, sier hun.

Mollestad kontaktet Mesta, politiet og NCC for å finne ut hva som var mest hensiktsmessig i forhold til å rydde opp i oljesølet.

Hun ønsker å rose Ellingsen og karene som tok ansvar og gjorde opp for seg.

— Det er rørende, vi kjenner dem alle sammen. Vi kan jo nesten menyen til hver av dem utenat, så vi er veldig glade for at det ble ordna på denne måten, sier hun.