KRISTIANSAND: — Nå vet jeg ikke om jeg orker å bruke mer penger på å gjøre det hyggelig her, sier Elin W. Johannessen, innehaver av Elins klær og hatter i Skippergata.

I går kjøpte hun nye juletrelys for å pynte opp juletreet hun hadde kjøpt. Juletreet sto utenfor butikken og var bundet fast til en påle flere steder. Flere av butikkene i Skippergata pynter med juletrær for å gjøre det hyggelig i gata.

Nye lys

Johannessen ville at hennes tre skulle lyse opp skikkelig.

— Jeg kjøpte mange lys, for jeg tenkte at i år vil jeg ha et juletre helt tett av lys. Jeg hadde gledet meg veldig til å komme på jobb i dag og se juletreet på plass. Men så var det borte, forteller hun.

Tyvene har altså løsnet juletreet og tatt det med seg, inkludert de nye lysene.

— Jeg vet ikke om det er noen som har tatt det for å få et gratis juletre, eller om det bare er pøbelstreker. Men jeg kjente at jeg ble ganske lei meg. Nå håper jeg noen kan få litt dårlig samvittighet hvis de leser dette, sier hun.

Tredje gangen

Johannessen har ikke anmeldt tyveriet, for hun orker ikke bruke krefter på det. Det er heller ikke første gang hun er utsatt for juletre-tyver.

— I fjor skjedde det to ganger. Da tok de med seg flere juletrær på denne siden av gata. Denne gangen har de bare tatt mitt, forteller hun.

— Hva gjør du nå da?

— Nei, det vet jeg ikke. Jeg vet ikke om jeg orker å kjøpe et nytt tre og pynte helt på ny. En ting er sikkert: Det blir ikke veldig mye hyggelig her i byen hvis dette fortsetter, sier Johannessen.

Da Fædrelandsvennen var i butikken, var flere kunder innom og fikk høre historien.

— Ja, hva skal en kalle sånt? Simpelt, det er bare simpelt og smålig, sier Odd Bekke, som var innom butikken.