KRISTIANSAND: I dag leder Cathrine Hvasshovd nominasjonsmøtet i Buskerud KrF, men hun har gitt beskjed om at hun trekker seg fra alle verv i partiet når valgperioden er over. Ifølge Vårt Land var det vrakingen av Dagrun Eriksen som var dråpen som fikk begeret til å flyte over.

Hvasshovd reagerer sterkt på at flere kvinner har blitt skviset ut de siste årene, slik hun ser det, og skrev følgende på Facebook denne uken: «Mine inspiratorer og forbilder i KrF, har en etter en, enten blitt skviset ut, eller møtt så mye motbør at de har valgt å trekke seg».

Et spark til grasrota

Fredag 16. november tapte Dagrun Eriksen kampen om å bli Vest-Agder KrFs toppkandidat til stortingsvalget med ti stemmer mot Lyngdals Hans Fredrik Grøvan.

Hvasshovd frykter ikke at utspillet hennes vil skade KrF.

– Det tror jeg ikke. Jeg støtter KrFs politikk og den politiske ledelsen. Knut Arild Hareide gjør en fantastisk jobb. Det er deler av medlemsmassen på grasrotnivå jeg ønsker å gi et spark og spørre: Er det virkelig dette dere vil? Jeg synes hver enkelt skal tenke seg om de virkelig ikke vil ha dyktige, ressurssterke kvinner på ledernivå, sier Hvasshovd.

Forståelse fra Hareide

Partileder Knut Arild Hareide har forståelse for at tillitsvalgte som har bidratt i mange år trenger en pause.

– Men det er synd at akkurat slike som Cathrine tar en pause. For unge, idealistiske og dyktige kvinner viser noe av det flotteste KrF har å tilby, sier han.

Videre forteller han at han håper Dagrun Eriksen fremdeles er motivert til å fortsette som nestleder i KrF, fordi hun er dyktig og et forbilde for mange unge, kvinnelige politikere i KrF.

Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å komme i kontakt med Dagrun Eriksen lørdag.