VENNESLA: Torsdag gikk et enstemmig bygg— og miljøutvalg i Vennesla inn for å legge reguleringsplanen for gang- og sykkelvei på Samkom ut til offentlig ettersyn.

— Jeg er glad for at dette nå kommer på plass. Gang- og sykkelveien vil komme fra skolen og fram til enden av Samkomsletta. Jeg regner med at de kommer i gang med arbeidet neste år, sier leder av utvalget Solveig Robstad (Ap).

I høst skrev Fædrelandsvennen om den trafikkerte Venneslaveien gjennom det lille tettstedet Samkom. Her er tungtransporten økende. På grunn av den farlige fylkesveien, blir elever som bor inntil 200 meter fra skolen skysset med buss. Foreldre og skolens ledelse tør ikke slippe barna langs veien. De er redde.

Robstad mener strekningen Samkom-Grovane er minst like viktig med hensyn til myke trafikanter.

— Det er den strekningen vi venter mest på nå. Gang- og sykkelvei her ligger inne i myk pakke i areal- og transportplanen for Kristiansandsregionen, sier Robstad.

Etter planen vil man begynne her i 2015. Først kommer Samkomsletta. Her er gang- og sykkelvei tenkt bygd som opphøyd fortau på vestsiden av fylkesveien på grunn av liten avstand til kjørebane. Samkomsletta er cirka 400 meter lang.