26-åringen, som har vært i Viking siden 2003 med unntak av et låneopphold i Bryne i 2005-sesongen, var et aktivum på midtbanen gjennom hele kampen. I tillegg var han giftig som få. Målene hans kom med få minutters mellomrom i 1. omgang.Etter halvtimen ble han frispilt av Birkir Bjarnason. Danielsen fulgte opp med å smelle ballen i krysset bak en fortumlet Stefan Logi Magnusson i LSK-målet.

Tre minutter senere mottok Danielsen ballen fra Vidar Nisja, og han satte opp farten direkte mot motstanderens mål. Lillestrøm-forsvarerne hang ikke med i svingene, og Danielsen fikk anledning til å sende et nytt skudd mot Magnusson som også fant veien inn i nettmaskene.

Lillestrøm er falt til 12.-plass på tabellen etter bare ett poeng på de siste sju kampene. Viking har hatt en helt annen formkurve og har vunnet seks av sin sju siste kamper. Spesielt er laget skummelt på eget gress, der de ikke har taps siden april. Hele 26 av lagets 35 poeng etter kommet på Viking stadion.

Lillestrøm forsøkte å flytte opp flere folk mot tampen av kampen, men sluttspurten ga ikke uttelling i form av mål. Henning Berg testet også det gamle trikset med å flytte Frode Kippe opp på topp. Heller ikke det hjalp. Viking tok en fortjent hjemmeseier. De ville mest, og de skapte mest. (©NTB)