KRISTIANSAND/OSLO: ”Det er trist dersom hun (Vennesla-ordfører Torhild Bransdal) har rett i at det mangler politisk vilje til å få til et felles fylke. Men det er like trist at de to ordførerne nå sår tvil om mulighetene for ett Agder. Igjen!”, skriver Eva Kvelland (V) på bloggen sin i dag. Kvelland har nylig gått ut av bystyret i Mandal, men sitter i Venstres landsstyre.

Mistet troen

Fædrelandsvennen skrev i dag om de to ordførerne Torhild Bransdal (KrF) og Helge Sandåker (Ap) som har mistet troen på ett Agder.

— Jeg har hatt troen på dette hele tiden, men ikke nå lenger, sa Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Kvelland mener tvert imot det er ordførerne og politikernes plikt å være positive.

”Vi som er politikere og dere som er ordførere, har et fordømt ansvar for å diskutere det som skal diskuteres, vekte det som skal vektes og bruke rasjonelle argumenter. I denne saken handler det om effektivitet, demokrati og landsdelens styrke. Ikke om følelser – selv om det alltid er greit å ha noe å skylde på…” skriver hun.

”De to ordførerne fra Vennesla og Marnardal tror det mangler politisk vilje. Som ordførere og ihuga tilhengere av en sammenslåing, må dere vise vilje sammen med resten av det politiske miljøet på Sørlandet, ikke så tvil og ikke skyve sørlendingenes følelsesliv foran dere” skriver Kvelland.

Flaut eller trist

Torhild Bransdal svarte nei på spørsmålet om hun syntes det var flaut at Agder-fylkene ikke klarer bli enige.

— Ikke flaut, men litt trist, svarte hun.

Kvelland er helt uenig.

”Jo, det er flaut når vi på Sørlandet ikke kan klare å bli enige om å slå sammen de to fylkene – eller ikke. Når vi krangler herfra og til månen om kontorstolenes fysiske plassering på øst- eller vestsida av dagens fylkesgrense. Jeg blir flau når jeg ser hva slags nivå denne debatten til tider legger seg på, men jeg blir også trist over å se en landsdel som oppfører seg som bortskjemte drittunger.”

Også flere av de andre Agder-ordførerne som er samlet til KS-møte i Oslo i dag var skeptiske til om ett Agder kommer til å bli noe av.

— Men vi må tro på det. Hvis vi slutter å tro på det, er det en fallitterklæring, sa Tvedestrand-ordfører Maia Twedt Berli (Ap).