FARSUND: — Noen oppfatter muligens Agderrådet som et supperåd uten reell innflytelse, sier varaordfører i Farsund, Magne Havaas (KrF) til fvn.no.

I et referat fra et møte i formannskapet i Farsund kommune, kommer formannskapet med følgende uttalelse:

”Farsund formannskap ønsker ut fra de betydelige kostnadsøkninger som nå forespeiles fra Agderrådet, med dette å signalisere at man ikke kan se at det er tilstrekkelig sammenheng mellom kostnadene til rådet og den nytten kommunen får ut av medlemskapet. Kommunen vil derfor vurdere utmeldelse fra og med budsjettåret 2011.”

”I trange økonomiske tider må vi vurdere midlene våre. Vi har problemer med å få endene til å møtes.

Magne Havaas, varaordfører i Farsund - For høy kontingent Farsund kommune betaler 47.000 kroner i året i kontingent til Agderrådet. Nå ønsker Agderrådet å øke kontingenten. For Farsund betyr dette at kontingenten økes til 66.000 kroner fra 2011, ifølge Havaas. Kommunen reagerer på denne økningen.

— I trange økonomiske tider må vi vurdere midlene våre. Vi har problemer med å få endene til å møtes. Med uttalelsen vår ønsker vi å stille spørsmålstegn med betydningen av hele Agderrådet. Vi ønsker å signalisere at det ikke er sammenheng mellom nytten vi har av rådet, og den nytten vi får ut av medlemskapet. Vi vil vurdere å melde oss ut, sier Havaas.

Han sier at kommunen ønsker debatt rundt hva en kommune får igjen for å være medlem av Agderrådet.

— For vårt vedkommende er vi med i Listerrådet, som vi synes et nærere og viktigere organ for vår region, påpeker Havaas.

- Fjernt

- Hva er Agderrådets formål?

— Det er så fjernt for at jeg ikke kan svare på det. Du kan jo spørre andre ordførere. - Når jeg har problemer med å svare på spørsmålet, så forklarer det jo litt hva vi lokalpolitikere føler vi får igjen for å være med, tilføyer han.

- Er det ikke litt kontroversielt å melde seg ut av Agderrådet?

— Jeg sa i formannskapet at jeg ikke synes det er klokt å melde seg ut som eneste kommune i begge Agder-fylkene. Når 29 kommuner står sammen, er det jo litt spesielt å stille seg på utsiden. Men vi stiller spørsmål ved om vi ikke heller kan benytte andre kanaler enn Agderrådet, sier Havaas.