KRISTIANSAND: Sent tirsdag kveld ble gutten innbrakt til politiet og det ble senere besluttet at politiet ønsket å fengsle ham i fire uker. Listen over saker gutten er siktet for er lang.

– Han er siktet for en rekke forhold som går på vinning. Han ble pågrepet i forbindelse med et tyveri fra en forretning på Sandens, sier politiadvokat Johan Martin Kile i Agder politidistrikt til fvn.no.

Klokka 13 fredag startet fengslingsmøtet mot gutten og noen timer senere konkluderte tingrettsdommer Knut Otterbech med at gutten, til tross for sin unge alder, kunne fengsles.

19. april forsøkte politiet å fengsle gutten, men Kristiansand tingrett sa den gang nei. Alternativet ble et rømningsbeskyttet rom med vakter ved barnevernsinstitusjonen. De siste dagene har den hyperkriminelle gutten likevel begått ny kriminalitet.

Allerede som 13-åring ble gutten registrert hos politiet. Den gang for trusler ved en ungdomsklubb i Romerike. Siden den gang er han registrert med godt over 100 forhold i politiets register, deriblant med en rekke forsvinninger, biltyverier og ran.

Politiadvokat Kile begjærte 15-åringen, som opprinnelig er fra Østlandet, fengslet i fire uker.

15-åringens forsvarer, Alf Tore Nilsen, ønsket ikke å kommentere fengslingsbegjæringen fredag.