LYNGDAL: 16.30 i ettermiddag fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt ut av veien ved Breiva i Lyngdal.

— Innringer fortalte at han hadde sett en bil som hadde kjørt ut i elva på stedet, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Sjåføren, som er en 61 år gammel mann, skal ha fått sleng på bilen og kjørt over autovernet. Bilen skal ha gått rundt flere ganger på vei ned skråningen før den havnet på hjula i elva. Der skal mannen ha blitt sittende med vann opp til vinduene helt til brannvesenet kom til stedet.

— Ambulansepersonell og lokalt vaktlag fra brannvesenet kom fram og fikk kastet en kasteline ut til mannen, og han ble dratt inn til land, forteller brannsjef i Brannvesenet Sør, Jon Inge Aasen, til fvn.no.

Han sier at de var heldige med at bilen havnet på grunna. Like ved var det to meter dypt og hadde bilen havnet der i stedet ville isvannet ha strømmet inn i bilen der mannen satt. Etter hvert kom også froskemenn fra Mandal til stedet.

— Froskemennen svømte ut til bilen og fikk koblet den til en kranbil. Dermed fikk vi etter hvert dratt den opp av vannet. Det var stri strøm på stedet, sier Aasen.

Mannen ble ikke skadet i hendelsen.

Kjenner du til saken? Tips oss på 03811 eller send mail til nyheter@fvn.no