LILLESAND: Det sier Jon Arild Flesje, formann i Kjøpmannsvik Vel.

Foreningen protesterer kraftig mot forslaget til Lillesand Håndverk & Industriforening om å beholde Kjøpmannsvik brygge som «utskipningshavn» til øyene. Det betyr at håndverkerne vil beholde siste del av veien, fra snuplassen ned til Kjøpmannsvik brygge som fylkesvei.

Velforeningen viser til at området langs nedre del av veien er tegnet inn i reguleringsplanen som bevaringsverdig. Det må etter deres mening bety at veien helst bør ligge som den gjør i dag.

«Tungtrafikken ødelegger denne veien. Samtidig bidrar setninger i veien til at husene langs veien synker og får påviselige setningsskader. På grunn av stadig større lastebiler er dette et økende problem. Av sikkerhetsmessige årsaker har buss intet å gjøre på verken nedre del av fylkesveien eller brygga, heter det bl.a. i brevet fra velforeningen til Statens vegvesen.

« Da veien ble bygget var det hovedsaklig hestetrafikk. Det kan ikke forventes at veien skal kunne tåle en totalvekt på lastebiler inntil 32 tonn (fire aksler), heter det i brevet.

Velforeningen mener at Fossbekk industrihavn må kunne ta hovedtyngden av trafikken til skjærgården. Ellers foreslår de at det lages brygge for tungtrafikk enten i Bjorvika på Østre Vallesverd eller på Vestre Vallesverd. Det vil bety at veinettet i Høvåg ikke blir belastet med disse tunge lastebilene.

Velforeningen ønsker en befaring i Kjøpmannsvik, slik at Statens vegvesen kan se skader på både vei og hus. Bjørg bøe