SIRDAL :– Dette er et eksempel på en hatmentalitet overfor vår fauna som ikke er til å tro, sier medietalsmann for foreningen, Birger Westergren.

Tirsdag fikk Vest-Agder Bondelag og Vest-Agder Sauealslag fellingstillatelse for å ta livet av ulven som siden august har drept minst to sauer og skremt opp fire til slik at de døde.

– Det er helt utrolig at det bare gikk ett døgn fra søknad ble sendt til tillatelse ble gitt. Ulv er en fredet dyreart i Norge, og det skal ikke være så lett å ta livet av den, mener Westergren.

Han mener det ikke er bevist at dyret har slått seg til permanent i Sirdalsområdet. – Ulven kan ha kommet inn i området for en kort periode, for så å dra videre. Det blir helt feil å ta livet av den, mener han.

Westergren poengterer dessuten at saueeierne i fjor meldte at 130.000 sau døde av ulike årsaker. – Tar man for seg beitesesongen betyr det at 1444 sau døde hvert eneste døgn. Det betyr at en ulv utgjør en forsvinnende liten trussel mot sauene, mener han.

Han mener sauebøndene har altfor stor makt i Norge når truede dyrearter skal felles på denne måten etter påtrykk fra næringen.