— Vi kommer til å kontakte Grimstad. Det er grunn til å tro at det er sammenheng mellom innbruddene, sier stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen, til Fædrelandsvennens nettavis.

Natt til tirsdag for en drøy uke siden brøt tyver seg inn i to bolighus på Vigeland med samme fremgangsmåten: De boret to hull i vinduskarmen, trakk en trådgjenstand gjennom, og fikk åpnet haspene. Nøyaktig en uke senere, natt til i går, slo trolig de samme tyvene til igjen. Ved hjelp av et gammeldags handbor laget ubudne gjester et hull i verandadøren til en familie i Grimstad.

Likhetene i innbruddene til tross: Politiet i Mandal var ikke klar over det nesten identiske tyveriet i Grimstad før Fædrelandsvennen kontaktet dem onsdag ettermiddag. Heller ikke hos politiet i Grimstad har man sett nærmere på sammenhengen mellom innbruddene.

— Vi ser jo at det er sammenfallende måter. Det er ikke utenkelig at en innbruddsliga står bak. Jeg kommer nok til å ta en telefon til Mandal, sier politiførstebetjent Lef Viken ved Grimstad politistasjon.

Begge stasjonene mener ferietid og mange arbeidsoppgaver må ta skylden for at samarbeidet i etterforskningen av den antatte ligaen foreløpig har vært fraværende. Verken i Grimstad eller Mandal har politiet mange spor å gå etter.

— Vi aner ikke hvem som står bak. Vi fikk noen tips, men de var for diffuse, sier Bjart Gabrielsen.

I det ene huset på Vigeland stjal tyvene stereoanlegg, sølvtøy og lommebok mens eierne lå og sov. Også hos familien i Grimstad skjedde innbruddet mens de lå og sov. Familien har foreløpig ingen full oversikt over hvor mye tyvene fikk med seg.

-Vi hadde en nøkkel på innsiden av verandadøren. De hadde derfor ingen problemer med å dirke opp låsen, sier familiefaren til Agderposten.