KRISTIANSAND: Men han innrømmer at de fleste av båthuseierne har lagt inn elektrisk toalett og innredet båthusene til overnatting.

— Men vi har handlet i god tro og på basis av informasjon vi har fått fra grunneieren Hillside AS og utbyggeren Sigurd Strømme i Vågsbygd Bygg og vedikehold AS.

Hillside AS er et firma som eies av den kjente eiendomsutvikler og konsulent Harald Hille, mannen bak Unico AS. Det var han som i sin tid tok initiativ til utbyggingen. Han eier selv båthus i området.

Holvik mener det ikke har foregått noe ulovlig, men at eierne tvert imot har forskjønnet og utviklet området til glede for alle.

— Veien bak båthusene er blitt en promenade, og en spørreundersøkelse viser at 97 prosent av beboerne synes det er blitt bra.

— Men det er ulovlig å bygge mer enn det som er søkt om. Særlig i 100-metersbeltet?

— Ja, men vi er uenige i at vi har gjort noe galt. Vi mener kommunen i ettertid krever ting som de i fortid har godkjent i forbindelse med disse sjøbodene, sier Holvik.

— Sjøboder?

— Jeg mener båthus. Men hva er forskjellen? Hva er en bygning for overnatting? Noen kan overnatte i garasjer. Hva er et båthus? sier Holvik.

Han sier sightseeingbåten Maarten trafikkerer området og at turistene er mer opptatt av de vakre båthusene enn av Bredalsholmen veteranskipsverft.

  • Vi har brukt mye penger på å forskjønne og gjøre området flott.

— Men det er bygget brygger der det skulle vært vann, og det er innredet til beboelse?

— Ja, men vi mener altså at vi har hatt anledning til dette, sier Holvik.