KRISTIANSAND: — Vi hadde kjempekort tid på å arrangere denne folkefesten. Det blir en stuntfest av dimensjoner. Først tenkte vi å roe ned feiringen for og ikke skape for mye forventing og psykologisk press på spillerne. Men nå ble vi enige om å bare kjøre på. Vi er strålende fornøyd med det vi har fått til, sier informasjonsrådgiver i Kristiansand kommune, Svein Tybakken til fvn.no.

Tidligere Start-helter, Artillerikompagniet, Menigheden og ordføreren er andre som vil hylle sine helter. Det er Start, Agder Teater og Kristiansand kommune som arrangerer folkefesten. Kveldens høydepunkt blir når spillerne og resten av Start-apparatet entrer scenen for å motta folkes hyllest. Da braker det løs med salutter og gaver blir utdelt til hovedpersonene.

— Været er en kinkig sak. Det er meldt bøtter med regn, men vi håper det vil holde seg bra. Regn hindre en del, men det kan fort bli ti tusen mennesker hvis været holder seg. Og da blir det smekka fullt. Blir det regn kan vi forvente oss et sted mellom tre og fire tusen mennesker. Akkurat nå holder vi på å rigge en svær scene på Torvet. Vi skal ha på plass en storskjerm og scenekamera så alle kan følge med på det som skjer, sier Tybakken.

Både politiet og kommunen oppfordrer folk til å gå til arrangementet. Politiet vil følge folkevandringen fra Stadion og ned til byen, og sørge for at folk kommer seg fram.

– De som skal fra Stadion og ned til festen på Øvre Torv, bør gå til fots, sier seksjonsleder i ordensavdelingen ved Kristiansand politistasjon, Reidar Vang.