FARSUND: — Strippingen var ikke noe stort poeng da formannskap og bystyre diskuterte hvorvidt skjenkestedet skulle få bevilling for fire nye år, sa Sigmund Kroslid.

Restaurantens advokat, Arvid Sjødin, viste til at ordføreren uttalte til bladet Vi Menn at puben var lite seriøs som begynte med strippeshow, men ordføreren sto fast på at verken han eller de andre folkevalgte vektla andre enn rene alkoholpolitiske forhold.

Etter to dager i Lister tingrett blir det opp til dommerfullmektig Liv V. Seland å ta stilling til om bystyrets vedtak skal kjennes ugyldig. Skulle hun komme fram til det, vil Arvid Sjødin på vegne av pubinnehaver Jarl Egenes stå klar med et opp mot sjusifret erstatningssøksmål mot kommunen.

— Jeg tror vedtaket blir stående, og har absolutt ikke satt av penger på kommunebudsjettet til noen erstatning til det tidligere skjenkestedet, sier rådmann Svein Hermansen.

Skal utøve skjønn

Kommunens advokat, Inger-Lise Nygård Rekve, minnet i sin prosedyre om at en kommune står mye friere i spørsmålet om fornyelse av skjenkebevilling, enn om det er snakk om inndraging midt i en bystyreperiode.

— Vi har i retten fått høre fra en tidligere ansatt, at innehaveren drakk alkohol på jobb og at både mindreårige og overstadig berusede personer fikk kjøpe øl. At flere personer med tvilsom bakgrunn og rulleblad ble hyret inn som dørvakter og bartendere, øker heller ikke tillitten til virksomheten, argumenterte hun.

— Den tidligere ansatte som vitnet for kommunen, har ingen troverdighet. I flere måneder har han truet min klient med å vitne mot ham, dersom han ikke får penger han etter egen oppfatning har til gode, sa Arvid Sjødin.

Grillet politivitner

Arvid Sjødin ville ha lensmann Asbjørn Skaaland og politiførstebetjent Erling Aagesen til å innrømme at de i hver sin rapport om skjenkestedet til kommunen, ikke hadde hatt dekning for alle sine negative karakteristikker. Det var polirapportene som fikk kommunens saksbehandler til å endre sin tidligere positive inntilling til skjenkesøknaden. Politivitnene sto imidlertid på sitt, og mente at det var dekning for å videreformidle opplysningene som var kommet fram om både bråk, støy, flere brudd på skjenkebestemmelsene, og mistanke om prostitusjon og bordellvirksomhet.

— Brevet fra lensmannen til kommunen var et bestillingsverk, men består altså stort sett bare av løse rykter. Det er tydelig at Flekkefjords besteborgere bestemte seg for at dette skjenkestedet måtte de sette en stopper for, og det klarte de altså med hjelp av politi og bystyret å få til, sa Arvid Sjødin.

torbjorn.witzoe@fedrelandsvennen.no