KRISTIANSAND: — Du må skrive det sånn; M - Ø - E, for det blir mye billigere enn det folk betaler nå, ler Olsen, som jobber på høygir med å skaffe Kristiansand ny ferjerute til Danmark.

I Kongsgårdbukta ligger den nye damen som skal frakte nordmenn til Danmark. "Gabriel Scott", som hun heter, ankom i går fra Horten og holdt ifølge Olsen en snittfart på 19,2 knop.

— Det var ikke et fuskeslag. Hun gikk strålende. Alt er i orden, det eneste som gjenstår er noe "kosmetikk", sier Olsen til fvn.no.

Olsen satser på at ferja er i trafikk fra slutten av mars neste år. Båten skal ta imot passasjerene på samme sted som Color Line benytter i dag. Havnefogden i Mandal ønsket båten til sitt havneområde, men dette har rederiet takket nei til. Ferjedriften vil trolig skape 80 - 90 nye arbeidsplasser.

— De ansatte skal være norske alle sammen og majoriteten vil vi rekruttere lokalt, sier Olsen.

Bernt og Frank Mykjåland har sammen med noen få mindre medeiere kjøpt ferja. MS «Sandefjord» het den i mange år og gikk for Scandi Line og senere for Color Line mellom Sandefjord og Strømstad. De siste par årene har båten hett «Sagafjord» og vært eid av et selskap som Norges Handikapforbund står bak. Selskapet som skal står for driften heter Masterferries.com.

Båten er fra 1965, men ombygd flere ganger. Den er 100 meter lang. Til sammenligning er Color Lines «Christian Quart» nesten 150 meter.