LINDESNES: Solberg avviser at han har sparket og slått, og har bestemt seg for å anke dommen.

— Forklaringene til politifolkene på stedet var sprikende. En av dem hadde samme forklaring som meg og snakket sant, hevder Solberg, og mener retten kun la vekt på lensmannens forklaring.

— Her er det kun påstand mot påstand. Retten velger å tro på lensmannen. Det sier litt om hvilke krav som stilles til bevisførsel. Skal du derimot anmelde politiet, stilles det så strenge krav at det er umulig å bevise. Norge er den siste sovjetstat, sier Solberg.

Solberg har ifølge retten slått mot Engelands overkropp og ansikt med knyttet hånd, sparket han med kneet og truffet ham i ansiktet med en springskalle. Under pågripelsen kom også Solberg med trusler mot Engeland, som at han skulle «ta ham» og «knuse skallen på ham».

Episoden skjedde i slutten av mars, da politiet skulle pågripe Solberg for å ta ham inn til rettslig avhør. Solberg nektet og møtte ikke til avhør. Etter pågripelsen anmeldte Solberg lensmann Egeland for vold, og mente at Engelands anmeldelse bare var et motsvar mot denne anmeldelsen. Solberg er tidligere domfelt.

anne.torhild.nilsen@fedrelandsvennen.no