KRISTIANSAND: Havnestyret vedtok enstemmig i siste møte før sommeren at en gruppe bestående av Einar Holum, Sølvi Røiseng Tønnessen (Ap), Odd A. Salvesen, havnestyrets leder Roar Fjellvang (KrF) og to tillitsvalgte skulle forberede en sak om arbeidsmiljøundersøkelse i Havnevesenet til neste møte i styret 7. september.— Jeg ringte Salvesen onsdag og spurte når dette møtet skulle være. Han svarte da at han hadde snakket med de tillitsvalgte om at dette ikke var nødvendig. Og det kan han godt få mene, men han kan ikke overprøve et politisk vedtak - det er horribelt i et demokrati, mener Einar Holum.RV-politikeren synes det er alvorlig for arbeidsmiljøet om Salvesen klarer å «trenere» denne saken, fordi han har inntrykk av at klimaet i havna bør bedres.Avlyser møtet

Ifølge havnedirektøren er han blitt enig med Fjellvang om at møtet ikke finner sted, men at han informerer om de tillitsvalgtes syn i neste havnestyremøte. Salvesens oppfatning - etter å ha snakket med de to tillitsvalgte - er at de ansatte ikke ser behov for denne arbeidsmiljøundersøkelsen.- Men politikerne har gjort vedtak?- Dette kommer litt an på hvordan man ser på saken, men de ansatte må få ha en mening om dette - vi kan ikke bare tre ting nedover hodet på de ansatte, sier Odd A. Salvesen.Når Fædrelandsvennen kontakter den ene av de to tillitsvalgte, Per Valebrokk fra administrasjonen, svekkes inntrykket av samlet motstand mot en slik undersøkelse blant de ansatte.- Jeg har sagt at jeg anser det som en positiv sak. Det får opp ting vi kan jobbe med i arbeidsmiljøet. Gode ting kan bli bedre, sier Per Valebrokk, som representerer de fagorganiserte i Kommunalansattes Fellesorganisasjon.Han har ikke fått melding om at møtet om arbeidsmiljøundersøkelsen er tatt av plakaten.- Jeg regner med at møtet blir avholdt, sier Valebrokk, som oppgir at det ikke har vært inngående drøftinger om undersøkelsen foreløpig.«Feil opplysning»

— Da har Valebrokk i så fall gitt meg feil opplysning, sier Salvesen når han får høre at den ene av de to tillitsvalgte likevel ønsker undersøkelsen.Den tillitsvalgte for fagarbeiderne bekrefter at han ikke ser behov for arbeidsmiljøundersøkelsen.- Den siste undersøkelsen hadde vi for et par-tre år siden, og vi kan ikke holde på med dette i ett sett - det synes jeg ikke har noe for seg, sier Roald Endresen.Roar Fjellvang er på linje med havnedirektøren.- I utgangspunktet støtter jeg de tillitsvalgte, som sier vi bør vente til etter den nye organisasjonsplanen er laget om et halvt års tid. Personlig må jeg si at det er to år siden forrige undersøkelse, og det er ikke vanlig å ha slike for ofte, mener havnestyrelederen.- Men de tillitsvalgte er ikke enige?- Det er ikke de opplysninger jeg har fått, svarer Fjellvang.