KRISTIANSAND: — Det var ikke noe gøy. Vi bare spiste og ventet og spiste og ventet, sier Daniel Artiles Gulbrandsen til Fædrelandsvennens nettavis.

Ikke en eneste presang fikk han heller. De ligger hos bestemor.

Mamma Monika Gulbrandsen er opprinnelig fra Arendal, men har bosatt seg på Tyholm i Danmark. Sammen med barna Daniel Artiles Gulbrandsen og Elisabeth Adele Artiles Gulbrandsen (14) reiste de torsdag morgen klokken 08 fra Danmark for å feire jul med familien i Arendal.

Og bursdagen til Daniel på lille julaften.

Men det ville ikke værgudene vite av.

Først klokken halv fire lille julaftens ettermiddag fikk de komme om bord i båten, og den ble over åtte julaften før de var i land i Kristiansand.

— Jeg har spydd hele tiden, klager Elisabeth.

For fergen hadde ikke mer enn kommet utenfor moloen i Hirtshals før været stoppet skipet. De ble liggende værfaste i uværet i 15 timer før de kunne sette kurs mot Norge.

Og mens de ventet, spiste de gratis mat.

— Vi fikk sovelugar også, heldigvis sier Elisabeth, som ikke gleder seg så veldig til julemiddagen. Det gjør ikke mor Monika heller, og Daniel gruer seg nesten. Magen ruller som en båt på åpent hav. Restene av uværet skapte bølger, ganske store bølger under hele overfarten.

— Vi satser på at appetitten blir bedre utover dagen, trøster en sliten mor.

Og så kommer mannen som skal hente dem til Arendal.

Endelig.

Etter 24 timers reise.

— Men vi er glade vi ikke var blant dem som reiste ned på torsdag morgen, og har vært et døgn på båten, sier mor og hilser alle god jul.

Tross alt.