ÅSERAL: — Vi snakker om gutter, spiller spill, er ute i snøen og leker og renner på akebrett, sier Emilie Kallhovd (14).

Vinterferien har så langt ikke skuffet de som har valgt å dra til fjells. Over hele landsdelen går skitrekkene, tråkkemaskinene har våget seg ut på 50 cm snø for å kjøre opp løyper, og det skal visst være enda bedre forhold i vente. Ifølge langtidsvarselet blir det mer snø og mer sol utover uka.

Da frister ikke lavlandet, selv om det er mildt nok til å begynne på båtpussen.

Skiføre

Venninnene fra Søgne hadde vage planer om en skitur i løpet av gårsdagen. Hvis de orket. Vinterferien deres skal helst ikke koste mer enn tusen kroner, og da må de ikke være for mye i trekket.

— Det blir ikke så veldig dyrt. Det er bussen opp og så er det litt pizza og pølse til mat, sier Emilie.

I helga var det mellom 50 og 100 cm snø i skitrekkene på Agder. Atskillige av centimetrene er kunstig snø, og på Bortelid var det ikke helt fritt for isete partier da Fædrelandsvennen prøvekjørte løypa.

Den var likevel god nok til at den trakk flere hundre mennesker i løpet av lørdagen.

— Mens mennene jobber, drar vi på husmorferie. Jeg og en venninne har leid en leilighet her oppe, og vi blir til onsdag, sier Torhild Nor fra Søgne.

Sønnen Christian har nettopp sluttet med smokk og begynt med slalåm. Nå drar mamma ham bokstavelig talt med seg bort til barneskitrekket.

Mildt

I lavlandet hadde folk så vidt begynt på båtpussen i helga. Men vinterfjellet var mer attraktivt for de fleste.

— Det er helt fantastisk her! Snø og sol og kjempebra føre. Vi har ventet lenge på denne ferien, sier Hanna Kielland Aalen (15) fra Kristiansand.

Hun og søsteren setter utfor bakken på snøbrettene sine.

Nå er forresten brettene ikke lenger forbeholdt tenåringene.

— Jeg er 45 år nå, men tror jeg er tjue i hodet, sier Thor Arnt Nes fra Tvedestrand, som har lært seg å kjøre snøbrett etter at han fylte 40. — Jeg kan svinge, men ikke hoppe, sier han.