MANDAL: — Målet vårt er å gjøre Mandal til en viktig matby der lokale produkter og matvarer står i fokus, sier Tore Gjesteland, som sammen med Hr. Redaktør! og Mandal Mat og Vinklubb arrangerer Mat og Vinfesten Lyst i pinsehelgen.I samarbeid med Mandal kommune arrangerer Lyst et Slow-seminar der egen identitet, tradisjoner og verdier settes på dagsordenen. Seminaret går av stabelen i forbindelse med Lyst torsdag 5. juni. For å bevise hvordan lokale tradisjoner og verdier kan ivaretas og brukes, serveres en meny rekonstruert av oppskrifter fra vikingtiden. Innspill

Målet med Slow-seminaret er å få innsikt, opplevelser og kunnskap om lokale verdier og tradisjoner. Rådmann Erik Hillesund og ordfører Kirsten Huser Leschbrandt peker på at seminaret kan ses på som innspill i debatten om hva slags by og hva slags sentrum Mandal bør ha i fremtiden.- Vi synes det er fint at næringsliv og kommune går sammen om et slikt arrangement. Nå er vi i en fase der vi henter inn info om fremtidens Mandal, om hvordan vi ønsker å ha det, sier Hillesund.Gjesteland påpeker at seminaret ikke betyr at Mandal nødvendigvis skal bli en slow city, men ta med seg innholdet i det.- Bare så det er sagt; slow city betyr ikke at ting går sent, eller at Mandal blir en Kardemomme by, men at verdier, tradisjoner og kvaliteter ivaretas, legger ordføreren til. Måltidet

Mens den italienske foredragsholderen Allesandra Abbona, tar for seg begrepene slow food og slow city, forklarer dem og setter dem inn i en sammenheng, skal norske Astri Riddervold snakke om måltidet og dets betydning.- Riddervold snakker om måltidet i et sørlandsk perspektiv. Hun skal også snakke om alkoholens betydning på Sørlandet før og nå, sier Gjesteland.Gjesteland, Hillesund og Leschbrandt håper at så mange som mulig finner veien til bystyresalen og seminaret under Lyst-festen. Ifølge trioen er ikke seminaret bare for folk som er interessert i mat, men også for dem som driver landbruk og fiske, handel og næring, politikere og «vanlige» folk.hanne.christine.boro@fedrelandsvennen.no