KRISTIANSAND: 30-åringen stod bare én meter unna sjåføren da han skjøt på skrått inn i bilen under en fest i Flatebygd like nord for Evje. Han avfyrte to skudd gjennom frontruten på en Golf hvor tre personer oppholdt seg.

— Det gikk så fort at jeg ikke rakk å bli redd, men nå er jeg ganske skjelven, sa eieren av bilen, Andreas Irslinger, til Fædrelandsvennen etter hendelsen.

- Flaks at ingen ble drept

Skuddene skal ha blitt avfyrt med en kaliber 22-pistol, og endte opp i seteryggen på passasjersiden. En 24 år gammel kvinne satt i setet sekunder før 30-åringen avfyrte skuddene. Ifølge Irslinger reiste hun seg opp og for å gå ut av bilen idet skuddene smalt i ruta.

Selv slapp Irslinger med skrekken, men fikk en del mindre sårskader og et lite kutt under øyet av glassplinter som føk inn i bilen da kulene traff frontruta.

— Det er bare flaks at ingen ble drept, sa lensmann Terje Stifoss ved Evje og Hornnes lensmannskontor etter skytingen.

Den tiltalte skal tidligere samme kveld også ha avfyrt ett eller flere skudd mot et område hvor festdeltakere oppholdt seg. Flere personer var ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Agder i livsfare da mannen løsnet skuddene.

To voldstilfeller

Pistolen som mannen brukte hadde han ervervet seg fra en ikke navngitt person, til tross for at han ikke hadde våpenkort. 30-åringen hadde også sikret seg en pakke med om lag 500 patroner forut for den aktuelle kvelden. Han er derfor tiltalt for brudd på våpenloven.

Tiltalen omfatter også to voldstilfeller. Den ene episoden fant sted i forkant av skytingen, da 30-åringen ifølge tiltalen slo en mann gjentatte ganger med et brekkjern mens mannen lå nede. I september i år gikk han igjen løs på en mann med flere slag, slik at mannen fikk kutt over øyet og blødning i øyeeplet.

Kristiansand tingrett har satt av fire dager til saken i slutten av desember.