SØGNE : Et av argumentene for å forby deler av trappa, er at delen som er nærmest sjøen er regulert til friluftsområde. Imidlertid vektla flertallet det faktum at området er lite fremkommelig for folk flest. Et uhøytidelig forslag fra Frp om at dispensasjonen er betinget av at Riseth melder overgang til Start innen utgangen av 2005, ble ikke stemt over. Eks Startproff Pål Lydersen er nabo til Riseth, skriver Budstikka.

Rosenborg-spiller Vidar Riseth var ikke forbannet på Søgne kommune, selv om mye tydet på at han måtte rive «badetrappen» sin.

— Jeg har ikke lyst til å krangle med fylke eller kommune, men vil ta en prat og løse saken, sa Riseth (32) til Fædrelandsvennen da saken dukket opp i fjor.

Samtidig forstod han lite av at han skulle bli straffet, når han hadde fulgt spillereglene til punkt og prikke på Østre Krossnes i Søgne.

— Alt var greit, understreker han.

Kommunens administrasjon ga i 2002 tillatelse til at Riseth kunne bygge trapp til sjøen over friluftsområdet, uten å forhøre seg med politikere eller fylket.

Både fylkeskommunen og fylkesmannens miljøvernavdeling gav klare anbefalinger om å si nei til byggverket av hensyn til landskapsbildet i kilen.

Vidar Riseth fortalte at det har blitt en del oppstyr og mas etter at Fædrelandsvennen første gang skrev om saken, og at han synes det er «litt kjedelig å bruke mye krefter på en sånn sak». Samtidig satte han stor pris på at ordfører Eli Løite gikk ut og overfor ham beklaget på kommunens vegne.

— Jeg har fortsatt et godt inntrykk av Søgne kommune, sier Riseth, som kjøpte hytta i 2001.