KRISTIANSAND: — Jeg skjønner ikke logikken i forslaget. Vi har vært livredde for at det skal bygges et signalbygg ytterst på Tangen. Så kan vi i stedet få et pariserhjul helt ute på tuppen, sukker Alf Holmelid. Parkvesenet lanserer den ytterste delen av Tangen som permanent lokalisering til tivoli og sirkus. Årsaken er kommunens store problemer med å finne steder til slike arrangementer i dag. Sukkerspinn på kremtomt?

Parkvesenet ønsker også at forslaget skal innpasses i det pågående reguleringsarbeidet for området helt sørøst i Kvadraturen. Torsdag ble spørsmålet drøftet i byutviklingsstyret. Holmelid er ikke den eneste av politikerne som rynker på nesen med tanke på klovner, elefanter, popkorn og sukkerspinn på kremtomta.- Jeg vet ikke om det som kalles «byens indrefilet» er den rette plassen å plassere sirkus og tivoli. Jeg er glad for at parkvesenet kun vil at dette skal vurderes i det videre planarbeidet, sier Hans Otto Lund (H) med et smil.Både Lund og Holmelid lover å komme tilbake med flere synspunkter hvis forslagene blir del av den endelige reguleringsplanen, som kan være ferdig i løpet av året. - Ypperlig forslag

Stein Kirkeng (Ap) vil derimot rydde plass til sagmugg, radiobiler og spøkelsestog midt på indrefileten. - Et ypperlig forslag. Tangen er jo regulert til friområde. Hva er bedre enn å slippe til tivoli og sirkus der ute, spør Kirkeng entusiastisk. - Hvis det ikke er mulig å innpasse aktivitetene i reguleringsplanen, som blant annet vil inneholde flere hundre leiligheter, næringsbygg og ny videregående skole, ønsker parkvesenet å bruke Egsjordene, vest for Andreas Kjærs vei. Grusbanen bak Gimlehallen og Kirkebanen i Vågsbygd er andre alternativer.