Los Angeles (NTB): USA er det eneste laget som allerede er plassert i en gruppe. Ifølge VMs offisielle nettsted, som ble lansert onsdag, vil de andre toppseedede lagene, Norge, Tyskland og Kina, plasseres i gruppe B til D i den rekkefølgen de trekkes.Tidligere ble det antatt at Kina skulle spille på vestkysten (gruppe D) fordi det er mange kinesiskættede der. Da ville Norge enten fått innledende kamper i Philadelphia, Washington og Boston (gruppe B) eller i Columbus og Washington (gruppe C).

Slik det nå legges opp, kan Norge like gjerne havne i Los Angeles og Portland med tre timers ekstra tidsforskjell å utjevne i begynnelsen av VM.

Å plassere de toppseedede i hver sin gruppe er det første som gjøres i trekningen torsdag. Deretter skal Ghana, Nigeria, Brasil og Argentina plasseres i hver sin gruppe.

Innviklet trekningDeretter skal de tre gjenværende europeiske lagene (Frankrike, Russland, Sverige) plasseres. Det først uttrukne havner i USAs gruppe, det neste i Kinas gruppe. Årsaken er at FIFA så langt det går vil unngå at lag fra samme kontinent møtes i gruppespillet. Fordi det er fem europeiske lag, vil det siste laget på nivå 3 plasseres i Norges eller Tysklands gruppe det vil si gruppa med bokstaven som kommer foran i alfabetet.

Deretter skal ett av lagene Canada, Japan, Nord-Korea, Sør-Korea og Australia trekkes ut og plasseres i gruppa (Norge eller Tyskland) som fortsatt har bare to lag. Så trekkes de fire siste lagene inn i hver sin gruppe, men slik at Canada ikke kommer i USAs gruppe og slik at det ikke blir to asiatiske lag i samme gruppe.

Dødens gruppeNorge håper å unngå Sverige av de europeiske lagene og Nord-Korea av lagene på nivå 4. Det vil også være en fordel å unngå Brasil og helst Nigeria i nivå 2. I verste fall kan Norge møte både Brasil, Sverige og Nord-Korea, i så fall en "dødens gruppe" der hvem som helst kan ryke ut.

Selv om FIFA lanserte sin landslagsranking for kvinner onsdag, styrer ikke den seedingen i torsdagens trekning. Alle lagene i den nevnte marerittrekningen er blant de sju beste på rankingen.

En drømmetrekning vil derimot være Argentina (eller Ghana), Australia og Japan (eller Sør-Korea).