KRISTIANSAND: — Denne uken sender vi ned folk for å se på utstyret. Vi skal få det i gang igjen. Jeg er enig i at dette er for dårlig, sier Bjørheim, som er direktør for observasjonsenheten på Meteorologisk Institutt.Værstatistiker Bernt Lie er oppgitt over situasjonen, og mener det er en ganske stor skandale at temperaturmålerne på Kristiansand Lufthavn Kjevik har vært ute av drift i en hel måned uten at noen slår alarm og ordner opp.- Vi snakker om Norges femte største by, og vi kan altså ikke si noe som helst om temperaturutviklingen på grunn av denne voldsomme tiltroen til automatiske systemer. Alt var mye bedre da meteorologiske hadde egne folk til å måle, sier Lie.Bjørheim avviser at automatiseringen i seg selv er problemet. Måleren på Hovden har også vært ute av drift hele januar. Derfra finnes verken nedbør- eller temperaturoversikter.- Både Kjevik og Hovden har vært automatiske i en årrekke. Feilen er av teknisk art, og fortsatt venter vi på deler fra vår leverandør i Arendal, sier Bjørheim.Januar har vært uvanlig mild og nedbørrik på Agder i 2004.På Lindenes og Lista ble det satt nedbørrekorder 7. januar med henholdsvis 56,2 og 63,8 millimeter nedbør. Den gamle rekorden var 45 millimeter begge steder.- Over hele Agder, minus Sirdal, har det kommet mye mer nedbør enn vanlig. Aller mest i Mandal med 256 millimeter. Det er veldig mye.- Et annet artig poeng er at Lindesnes hadde en maksimumstemperatur på 7,4 grader 7. januar. Det er det høyeste som er målt over hele det østafjeldske i januar, sier Lie.Her er nedbørsoversikten over den mest nedbørrike januar på Agder på mange år: Vest-Agder:

Kjevik: 203 millimeter (68 prosent over normalen)Oksøy: 144 millimeter (36 prosent over normalen)Mandal: 256 millimeter (68 prosent over normalen)Konsmo: 248 millimeter (59 prosent over normalen)Lindesnes: 200 millimeter (83 prosent over normalen)Lista: 250 millimeter (66 prosent over normalen)Tjørhom: 173 millimeter (Tre prosent under normalen) Aust-Agder:

Lyngør: 97 millimeter (33 prosent over normalen).Torungen: 119 millimeter (61 prosent over normalen)Nelaug: 194 millimeter (80 prosent over normalen).Landvik: 194 millimeter (72 prosent over normalen)Byglandsfjord: 164 millimeter (45 prosent over normalen).