LYNGDAL: Lyngdal arrangerer for første gang Norgesmesterskap i skogferdigheter. Nærmere 80 deltakere fra videregående skoler deltar, ti av dem er fra KVS Lyngdal. Individuelt og i lag skal det konkurreres i kvisting og ulike øvelser med motorsag, alt i fra vedlikehold som skifting av kjede til felling av trær.

Nytt av året er grenen skogteori, hvor deltakerne muntlig presenterer et tema på engelsk. Vinnerne kvalifiseres til VM i Russland i september.

"Motorsagmassakre"

– Høydepunktet blir definitivt onsdag, med motorsagtevling og andre publikumsvennlige aktiviteter. Utstillere fra landbruket skal være der, det blir show og demonstrasjon av trefigurskjæring, sier Oddvar Skårland, representant for arrangementskomiteen. Han kan også røpe at tidligere skihopper Johan Remen Evensen og roer Olaf Tufte skal kaste glans over arrangementet.

Allerede i helga startet oppvarmingen til mesterskapet med "Skog i sentrum", et samarbeid mellom Lyngdal skogeierlag, Lyngdal Markedsforening og KVS Lyngdal. Trekkplasteret var Antons Timbershow, en oppvisning i kanadisk tømmerhogging med moderne motorsagteknikker. – Dagen ble en suksess og rundt 400 mennesker var innom, sier Skårland.