SMÅTT: Luenes omkrets er 33 til 38 centimeter, sokkenes lengde er fire til seks centimeter. Foto: Lars Hollerud

KRISTIANSAND: — Ære være dem som strikker for barn i Russland og Afrika. Men strikkede plagg trengs også her hjemme også, påpeker 65-åringen, som har strikket siden hun lærte å snakke.

Hun tenker på dem som er så små at føttene nesten får plass i fyrstikkesker.

Altså nyfødte.

— Saken er den at nyfødte lett fryser på hodet og beina. Derfor har jeg lenge tenkt å etablere en strikkering, sier Kari de Wahl.

Nylig gjorde hun mer enn å tenke, hun oppsøkte rette avdeling ved sykehuset i Kristiansand, og ble mottatt med ovasjoner.

— De takket og sa at behovet er enormt.

Blant dem som takket, var jordmor Christine Hoyer-Sørensen.

Takk

Hun er også avdelingsleder på fødeavdelingen, og sånn sjef for mottak av omtrent 2200 nyfødte i året, altså vel 180 i måneden.

— Et strålende tiltak. Vi vet dette vil bli varmt mottatt, og sier derfor tusen takk på vegne av både mødre og stab, sier Hoyer-Sørensen.

Hun legger til at sykehuset ikke har budsjett til skjorter, luer og sokker til nyfødte. Derfor er vordende mødre oppfordret til å ta med babyklær hjemmefra.

— Problemet er at sykehusets håndklær, tepper og babyklær blir borte. Artikler for store summer forsvinner rett og slett fra avdelingen, opplyser avdelingslederen.

Hun tenker at strikkeplaggene kan tilbys som suvenirer, dersom produksjonen holder tritt med etterspørselen.

Strikkeringen Kari De Wahl ser for seg, ser slik ut:

— Folk som vil bidra, kan strikke hjemme og møtes en gang i måneden. Så kan to og to bytte på å dra til sykehuset for å levere varer og motta takk.

Interesserte kan notere seg følgende: Hodemål: 33 - 38 centimeter. Fotmål: Fire til seks centimeter.