GODTAR HALLEN: Tirsdag ble det lagt parkett i idrettshallen, der Vipers spiller sin første håndballkamp i april. Departementet godtar denne som spillemiddelberettiget. Foto: Vegard Damsgaard
STRIDENS KJERNE: Idrettsbassenget tirsdag ettermiddag, bare timer før det var fylt med 4,3 millioner liter vann. Foto: Vegard Damsgaard
STRIDENS KJERNE: Idrettsbassenget tirsdag ettermiddag, bare timer før det var fylt med 4,3 millioner liter vann. Foto: Vegard Damsgaard
SETT FRA BYSTRANDA: Inngangspartiet til Aquarama fra bystrandsiden blir ikke ferdig før sommeren. Foto: Vegard Damsgaard
KLATREVEGG: Ved inngangspartiet fra Otra-siden monteres nå en klatrevegg over tre etasjer. Foto: Vegard Damsgaard
MÅKEPERSPEKTIV: Slik blir badeanlegget sett fra oven, om man løfter av taket. Badelandet til venstre og idrettsbasseng med stupetårn til høyre. Foto: Asplan Viak

KRISTIANSAND: Møtet mellom partifellene finner sted i Oslo kommende tirsdag.

— Jeg treffer henne under Aps landsstyremøte til uka, og det ville være rart om jeg ikke tok det opp med henne da, uttaler sentralstyremedlem Mette Gundersen til Fædrelandsvennen.

40-åringen var statssekretær i Kulturdepartementet fra 2005 til 2007. Nå kan hennes kontaktnett i de røde rosenes leir bli gull verdt for bykassen.

- Ikke profitt

Via brev fra idrettsavdelingen i departementet ble det tirsdag kjent at Aquarama vil motta spillemidler til idrettshallen. Svømmebassenget ventes å få avslag fra byråkratisk hold om få dager, deretter er det opp til statsråden.

Det betyr at 25 av 35 millioner står i fare for å forsvinne ut med badevannet, i det som allerede er et betydelig pengesluk for kommunen. Gundersen tror det er mulig å nå fram.

— Det er den kommunale delen av anlegget vi søker spillemidler til, og her er det ikke snakk om profitt. Denne saken er i grenseland, men det har vært forhandlet flere grenselandsaker i det departementet før, for å si det sånn. Vi må ha tro på det vi holder på med, sier opposisjonslederen i Kristiansand.

— Hvor godt kjenner du Tajik?

— Jeg ga henne en klem da jeg traff henne i forrige uke, vi er jo alle gode venner i Ap. Nå handler saken uansett ikke om bekjentskap, men om å argumentere godt for sine synspunkter, svarer Gundersen, som var varaordfører i forrige periode.

Også Mina Gerhardsen, statssekretær med ansvar for idrettssaker, er en god bekjent av Gundersen.

- Kan ikke gi oss

De statlige spillemidlene var én årsak til at kommunen selv skulle stå som eier av de offentlige arealene i milliardanlegget. Nyheten om departementets kalde skulder slo ned med et plask i kommunalutvalget forrige uke.

Etter formannskapet onsdag møtes partitopper i Kristiansand for å legge strategien, men deres beste kort er utvilsomt den rutinerte Ap-politikeren.

— Kulturdepartementet styrer showet. Da er det veldig naturlig at vi spiller på de politikerne som har best relasjoner inn dit, og jeg er veldig takknemlig for at Mette er villig til det. Nå har vi i hvert fall fått 10 av de 35 millionene, men vi kan ikke gi oss før alle muligheter er prøvd, fremholder varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF).

- Umulig å tjene på basseng

Departementet makter ikke svelge at idrettsbassenget skal drives av et privat, profittbasert selskap, i motsetning til idrettshallen.

— Dette blir Norges desidert beste svømme- og stupeanlegg, som kommer aktive idrettsutøvere og mosjonister til gode. Pengene blir ikke tjent i idrettsbassenget, men badelandet ved siden av. Det er umulig å tjene penger på et svømmebasseng, det er bare utgifter, bedyrer idrettssjef Terje Abrahamsen i Kristiansand kommune.

Før helga skrev Fædrelandsvennen at Sørlandsbadet har fått 15 millioner av kroner i statlige spillemidler uten at idrettens interesser er særlig ivaretatt. Også her er driftsselskapet privat, men til forskjell fra Aquarama har de forpliktet seg til ikke å ta ut fortjeneste.