MANDAL: Under en fem timers lang kontroll på E 39 ved Ulvegjelet i Mandal fredag kveld, ble 24 førere stoppet av Utrykningspolitiet (UP) for å kjøre for fort.

Sju av disse fikk beslaglagt førerkortet.

— De andre 17 fikk forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 94 kilometer i timen i 60-sonen, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Verstingstrekning

Laserkontrollen, som varte fra klokken 21.30 til 02.30, er den tredje i løpet av en måned. E 39 forbi Ulvegjelet regnes fortsatt som en av verstingstrekningene på Sørlandet, selv om politiet i flere år har hatt mange kontroller på stedet og omtalt strekningen som høyt prioritert.

Resultatet er imidlertid det samme hver gang: Mange bilførere kjører langt over lovlig hastighet nedover bakken fra Kirkeheitunnelen.

— Dette er ikke bra. Vi har sagt mange ganger at dette er et sted vi vil ha kontroller framover. Når vi kommer tilbake, og får disse tallene, er det ikke veldig oppløftende, sier distriktsleder for Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, Øystein Krogstad, til fvn.no.

- Fartsgrensen tydelig merket

Totalt har 22 førere mistet lappen i kontrollene den siste måneden. Sju av disse er vogntogsjåfører.

I kontrollen fredag kveld fikk en fører av et utenlandsk vogntog beslaglagt førerkortet.

— De andre var norske førere av personbiler, sier Krogstad.

Ifølge UP-lederen er ikke bilførere fra andre steder overrepresentert blant dem som kjører for fort på stedet. Mange av dem er også lokale folk som burde fått med seg at Ulvegjelet er prioritert av UP.

— Det er begge deler. Men uansett er fartsgrensen så tydelig merket, og går over en så lang strekning, at det ikke finnes unnskyldninger, sier Krogstad, som lover enda flere fartskontroller på strekningen framover.

— Vi gir oss ikke, sier han.