Årsakene til kuttene er plassmangel på sykehuset.

— Det ligger an til at vi fatter en beslutning torsdag ettermiddag. Vi trenger mer plass i hovedbygget, og må gjøre noen omrokkeringer. Det kan bety at vi reduserer en del plasser på pasienthotellet, sier klinikksjef Geir Bøhler ved kirurgisk klinikk.

Ansatte protesterer

Ledergruppen vil sannsynligvis kutte 11 av 27 sengeplasser på pasienthotellet. I dag tar hotellet inn pasienter til kirurgisk klinikk før og etter operasjon. I tillegg har de en del medisinske pasienter.

Et flott tilbud til en stor gruppe pasienter faller bort

Hvis ledelsen gjør alvor av kuttplanene, forsvinner sannsynligvis alle de medisinske pasientene. Det blir heller ingen enerom igjen på hotellet.

Ansatte ved pasienthotellet reagerer sterkt kuttplanene.

— Et flott tilbud til en stor gruppe pasienter faller bort. Andre sykehus bygger opp sitt pasienthotellkonsept da de mener at dette er fremtidens behandling, mens Sørlandet sykehus velger å redusere dette tilbudet for våre pasienter. Vi vet at pasienter og pårørende er veldig fornøyde med tilbudet, sier sykepleierne Stine Pauschert og Åse Britt Horverak som jobber ved pasienthotellet.

Klinikksjef Geir Bøhler sier liten plass ved sykehuset i Kristiansand gjør at de sannsynligvis reduserer plassen til pasienthotellet. Foto: Jon Anders Skau

Pauschert forteller at mange pasienter er flere uker hos dem, og det er trist for dem å miste enerommet.— På pasienthotellet fokuserer vi på det friske, og det er en lettelse for dem som kommer hit. Nå blir flere i stedet på avdelinger sammen med svært syke mennesker, sier Pauschert.

For liten plass

Klinikksjef Geir Bøhler sier at bakgrunnen for å redusere pasienthotellet er at det er for liten plass i hovedbygningen i Kristiansand.

— Vi vil se om vi kan flytte revmatologisk avdeling til fjerde etasje og frigjøre mer plass til poliklinikken i første etasje. For å få det til må vi redusere plassen til pasienthotellet. Det gir mer plass til pasientbehandling, sier Geir Bøhler. Han sier at det vil bli lagt opp til mer dagbehandling, og at det kan bli mindre behov for sengeplasser.

Beslutningen vil bli tatt av ledergruppen, og er ikke en styresak.