Innbruddsraidet skal ha startet i Skien 4. november i fjor, før ferden gikk videre sørover.

De skal ha vært innom Bamble før turen kom til Sørlandet. Her skal de ha gjort innbrudd i Risør, Kristiansand, Vennesla og Søgne.

Agder politidistrikt har nå tatt ut tiltale ved Kristiansand tingrett mot de to mennene på henholdsvis 24 og 31 år. Innbruddene skal, ifølge politiet, være gjort fra 4. til 6. november i fjor.

De er tiltalt for følgende forhold, eller for å ha medvirket til dette:

  • 4. november 2014 skal de ha brutt opp et vindu til en låst bolig i Skien og stjålet blant annet to bærbare datamaskiner.

  • 4. november skal de ha tatt seg inn i en bolig i Valleveien i Bamble, men forlot stedet uten å stjele noe da de ble oppdaget av huseier.

  • Natt til onsdag 5. november skal de ha brutt opp vinduet til en avlåst fritidsbolig i Risørveien i Risør og stjålet en bærbar datamaskin.

  • 5. november skal de ha brutt opp en dør til en avlåst bolig i Bukksteinsdalen i Kristiansand. Her skal de har stjålet en bærbar datamaskin og en tv.

  • En gang i perioden 5. november til 6. november skal de ha stjålet sølvtøy fra en bolig i Lundeveien i Søgne.

  • En gang mellom 5. og 6. november skal de ha tatt seg inn i en låve i Lundeveien i Søgne og stjålet to motorsager, en 30 liters bensinkanne inneholdende bensin, og en påhengsmotor

  • Torsdag 6. november skal de ha brutt opp en verandadør til en bolig i Setesdalsvegen i Vennesla og stjålet diverse verdigjenstander, blant annet sølvtøy, en bærbar datamaskin og andre elektroniske gjenstander, alt til en verdi av minst 100.000 kroner.

Tiltalen omfatter også et forhold som bare gjelder den 31 år gamle mannen. 8. november skal han ha vært i besittelse av en Nokia mobiltelefon som ble stjålet i Sarpsborg 15. januar 2014. De to mennene har for tiden adresse Ullersmo fengsel.