22-årige Nyenget fra Siggerud gikk et godt renn med et tidlig startnummer, og så lenge ut til å kunne gå seg inn til sin første pallplass i verdenscupen. Men flere av de andre i toppen avsluttet sterkere, slik at det endte i 4.-plass for Nyenget.

— Det er moro å få sjansen i verdenscup, på det som er favorittdistansen. I år har det vært lite klassisk distanserenn, da er det gøy at det endelig kommer, sier Nyenget til VG etter løpet.

Men avstanden opp var ikke stor. Italienske Francesco De Fabiani tok en overraskende seier, men var kun 6,5 sekund foran nordmannen. Også Aleksey Poltaranin (Kasakhstan) og finske Sami Jauhojaervi snek seg foran Nyenget i mål i en tett sekundstrid.

Bak Nyenget fulgte en rekke nordmenn tett. Petter Northug (7.-plass), Eldar Rønning (8), Martin Johnsrud Sundby (10), Finn Hågen Krogh (11), og Mathias Rundgreen (12) sørget for at seks av de tolv øverste på resultatlisten var norske.

Niklas Dyrhaug (36), Sindre Bjørnstad Skar (39) og sprinter Ola Vigen Hattestad (48) var langt bak de beste søndag. (©NTB)