Ann Kristin og Frode Midtstøl drøfter kjøkken sammen med Strai Kjøkkens Monica Lohnås Roland.
Hun blir inspirert, jeg utfører, sier Calvin Barton. Han og kona Anne Karin Barton var på messa for å vurdere nytt bad.

— Vi har tenkt på det lenge. Nå skal vi slå til, fortalte ekteparet til Fædrelandsvennen lørdag.

De sto og smilte så bredt ved en toppmodell fra USA til 143.000 kroner at vi måtte stoppe og høre hva de var så fornøyde med.

— Det blir ikke den, altså. Den er for dyr. Men vi skal ha noe skikkelig. Dette blir godt for helsa, sier Anita Skår Bakken og gleder seg til å få installert privat spa på terrassen.

Mannen Runar tenker på ett til rundt 60.000 med massasje og dyser for det meste.

— Akkurat nå venter vi på en elektriker som kan forklare oss om vi har godt nok strømanlegg, sier han.

10.000?

Konkurransen fra Ski-VM er tøff, men prosjektleder Nina von Gegerfelt Nielsen håper på 10.000 besøkende på Boligmessen i løpet av helga.

Boligmessa i Gimlehallen blir arrangert for 19. gang denne helga. Prosjektleder Nina von Gegerfelt Nielsen håper og passere 10.000 besøkende i helga, men sa at VM på Ski er en tøff konkurrent.I fjor kom 9.200.

Inspirasjon

— Vi er her for å bli inspirert. Muligens skal vi pusse opp badet. Det er moro å kikke og få tips, sier Anne Karin Barton fra Øvrebø.

— Hun lar seg inspirere og setter i gang. Jeg utfører, ler mannen Calvin Barton.

Vi treffer dem ved Øvrebø Snekkerverksteds kjøkkenstand. Kjøkken skal ikke Anne Karin Barton ha, men det er ei benkeplate som inspirerer veldig.

Kobber

Ann Kristin og Frode Midtstøl fra Froland skal ha nytt kjøkken. De står hos Strai Kjøkken og sjekker aller siste skrik. Mye handler nå om kobber. Både komfyrer og vasker og kraner skal være i kobber.

Kobber er det nye nå. På kjøkken skal det helst være kobber på kraner, knotter og bøyler.

— Akkurat dette i utstillingen var veldig fancy og moderne. Vi har ikke bestemt oss, vi sjekker priser, forteller Ann Kristin Midtsøl.Sånn var det nok med de fleste på messa. Noen handlet, mange drømte og enda flere fikk inspirasjon og tips.

Mange avtaler

— Vi gjør nesten ikke kontrakter på slike messer. Men vi inngår mange avtaler om senere kundesamtaler, sier Monica Lohnås Roland, daglig leder hos Strai Kjøkken.

Boligmessa arrangeres av Compass Fares i både Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

— Vi har 19 messer rundt i Norge. I år er det 106 lokale og nasjonale utstillere her i Kristiansand. Det er rekord. Vi bruker nå alle arealer i Gimlehallen, sier prosjektleder von Gegerfelt Nielsen.