— Det å be gjør meg rolig til sinns og gir meg styrke i hverdagen. Jeg er veldig glad i det. Fruen og jeg ber før kamp, og jeg ber før jeg legger meg. Det beroliger meg veldig, sier Omoijuanfo dagen derpå.

Sammen med samboeren Malen Tvedt deler han det kristne livssynet.

— Vi pleier å gå i kirken hver søndag, når det ikke kolliderer med kamp. Det å ha en du kan si alt til er en god følelse. Vi snakker om alt, også fotball og scoringer, sier Omoijuanfo, som før sesongenknapt hadde hørt om Jerv.

Sikker på scoring

21-åringen har fungert som en reddende engel ved flere tilfeller for Jerv denne sesongen. Han er nå oppe i 17 mål. To av dem har kommet helt på tampen i kvalikkampene mot Hødd og Start.

— Jeg hadde følt meg som en syndebukk hvis jeg ikke hadde scoret i går. Jeg hadde flere hundreprosent-sjanser som jeg pleier å sette.

Det stresset ikke Holmlia-gutten. Kun tre minutter før slutt frigjorde Omoijuanfo seg fra sin oppasser, Gudmundur Kristjansson, og sørget for 1-1 før returkampen onsdag.

— Jeg var sikker på at jeg skulle få en tredje sjanse og da visste jeg at jeg kom til å score. Det var et veldig viktig mål. Hadde Start vunnet ville de fått mye selvtillit, sier han.

Ohi Omoijuanfo jubler for utlikningen mot Start. Henrik Robstad hopper opp på ryggen hans, mens Christoffer Myhre og Alexander Lind (t.h.) kommer stormende til. Foto: Scanpix

— Skal ut i Europa

Møtet mot Start var hans siste kamp på Levermyr. Etter sesongen går han til Stabæk.

— Det var selvfølgelig vemodig. Jeg har følt meg veldig hjemme her, men jeg har sagt at jeg skal spille her neste år, bare i en annen drakt.

Omoijuanfo valgte Stabæk på grunn av at mulighetene til å få spilletid er gode. Men også med tanke på sine nærmeste.

— Valget gikk på at jeg har lyst til å spille på toppnivå, i tillegg til at samboeren og jeg kommer nærmere våre familier. Malen får tatt opp igjen studiene sine også. Hun har satt hele livet sitt på vent for å bli med meg til Grimstad.

Målet er klart. Omoijuanfo vil ikke bli i Bærum for lenge.

— Jeg skal ut i Europa, garantert. Man må tørre å drømme, sier Arsenal-supporteren og legger til med stor latter:

— Jeg begynner nok å bli for gammel for Wenger (Arsenal-trener). Jeg funker ikke for han om to-tre år.

Omoijuanfo takker samboeren Malen Tvedt for at han får spille fotball i Jerv og Grimstad. Neste sesong flytter de nærmere sine familier. Omoijuanfo skal spille i Stabæk. Foto: Herman Folvik

Vant til å slå Ajer

Den tidligere Lillestrøm-spilleren kjenner en av Starts spillerne godt. Lørdagens beste, Kristoffer Ajer (17), og Omoijuanfo har delt flere treningstimer sammen i Romerike.

— Vi trente mye sammen vinteren før Ajer gikk til Start. Han er en utrolig god spiller og er den jeg synes er best i Start. Han er drivkraften i laget deres. Vi må passe på han på onsdag, sier Omoijuanfo, som vil sørge for at Ajer må få seg ny klubb neste sesong, ifølge Jerv-spilleren.

— Jeg håper ikke han blir i Start hvis vi slår dem. Da anbefaler jeg han å dra. Han er god nok til å ta steget videre.

Gjennom treningstimene i Lillestrøm ble det mange konkurranser mellom de to østlendingene.

— Han er fortsatt lillegutt, jeg har gått seirende ut av duellene vi har hatt, humrer Omoijuanfo.