Det er Kjetil Drangsholt fra Kristiansand som vant og fikk størst oppslutning for sitt forslag til nytt slagord for Den norske kirke. Lørdag inviterte Fædrelandsvennen nettleserne til å stemme på slagord-forslag fra Agder-benken på Kirkemøtet. Drangsholts «Raus, relevant, tilgjengelig» fikk 28 prosent av de 1210 stemmene som var avgitt søndag kl 15, mens biskop Stein Reinertsen må tåle et tap med sitt «I Kristus, nær livet». På andreplass finner vi Martin Jakobsen fra Kristiansand med «Bli med til himmelen», og på tredje «I Jesu fotspor», foreslått av Geir Ivar Bjerkestrand fra Grimstad.

I Kirkemøtet — kirkens storting - som nå er samlet i Kristiansand skal deltakerne avgjøre hva som skal være Den norske kirkes visjon for 2015 - 2018. Kirkerådet har rådet Kirkemøtet til å overlate til kommunikasjonsavdelingen å utforme et fengende slagord på bakgrunn av en visjon Kirkemøtet skal vedta tirsdag. Men dette ser det nå ut til at Kirkemøtet slett ikke vil overlate til noen i Oslo-administrasjonen. «Kirkemøtet har den nødvendige kompetansen til å avgjøre dette selv,» skriver komiteen som forbereder saken. De ber Kirkemøtet tirsdag vedta at «Mer himmel på jord» skal bli det nye slagordet.

Dette slagordet har felles trekk med Torstein Nordals forslag «Guds himmel på norsk jord» som kun oppnådde en sjetteplass i Fædrelandsvennens avstemning.