Før midnatt var det Grimstad-distriktet som fikk besøk av UP, men etter at fredag ble lørdag satte de kursen for kristiansandsregionen. Og fangst ble det over alt.

Promille

En rutinesjekk av en 27-åring i Vågsbygd klokka 01.40 medførte gult kort til bilføreren, som slapp utvisning fra trafikken.

Flere måtte blåse i alkometer natt til lørdag. Denne sjåføren hadde alt sitt på det tørre. Foto: Baard Larsen

— Vi gjorde en rutinesjekk av en tilfeldig bil, og vedkommende hadde utslag på alkometeret. Det er snakk om lav promille og dermed intet førerkortbeslag, sier UP-betjent Tore Larsen.- Bilfører er blitt anmeldt og vil bli bøtelagt for å ha hatt en promille mellom 0,2 og 0,5, legger operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Atle Loven, til lørdag morgen.

Nære på

Blant de mange kontrollerte i Grimstad, var en kvinne som etter fratrekk av sikkerhetsmarginen ble bøtelagt for å kjøre 64 km/t i 40-sonen.

— Dette kostet henne 6.500 kroner og ga tre prikker. Den utenlandske kvinnen mistet ikke lappen på grunn av sikkerhetsmarginen, sier UP-betjent Tore Larsen.

Om noen trodde UP bare var i Setesdalen, fikk de seg en overraskelse både i Grimstad og Kristiansand natt til lørdag. Her UP-betjent Espen Pettersen med laseren. Foto: Baard Larsen

— Totalt har vi bøtelagt seks bilister i Vesterled i Grimstad, der nevnte kvinne hadde høyeste fart, legger han til.Kontrollen ble for øvrig tidlig varslet på Facebook, uten at det hjalp så mange.