Forholdet fant sted natt til fredag 23. august, og straffesaken skal opp for Kristiansand tingrett 30. april. Da må mannen svare for påstandene i tiltalebeslutningene fra Statsadvokatene i Agder.

Alvorlig frykt

Statsadvokat Jostein Johannessen mener 24-åringens handling under de rådende omstendigheter var slik at trusselen var skikket til å fremkalle alvorlig frykt hos drosjesjåføren.

— Han rettet og skjøt flere skudd med en Schmesisser AR 15 softgun mot drosjen fornærmede kjørte, hvilket var egnet til å fremkalte alvorlig frykt, fremholder påtalemakten.

— Det tas forbehold om inndragning av våpenet med ammunisjon som nevnt, og erstatning/oppreisning til fornærmede, legger han til.

Var full

I forbindelse med skytingen i fjor sommer har kristiansanderen også brutt våpenloven, ettersom han har på offentlig sted hatt med skytevåpen uten aktverdig grunn.

— Forbudet gjelder også luft- eller fjærvåpen, våpenetterligninger som lett kan forveksles med skytevåpen, og skytevåpen som er gjort varig ubrukbart, påpeker statsadvokaten.

— Tiltalte var beruset da han skjøt mot drosjen og gikk med våpenet, tilføyer Johannessen i tiltalen fra Statsadvokaten.