Mannen drev et aksjeselskap i perioden fra 1. januar 2010 fram til konkursåpning to år senere. I denne perioden ble det ikke ført regnskaper, og kravet om innberetning av merverdiavgift, skattetrekk, lønnsubetalinger, skattetrekk ble ikke overholdt.

Kristiansand tingrett og tingrettsdommer Lillian Skranefjell har ved straffeutmålingen lagt skjerpende vekt på manglende regnskaper over en periode på to år, og at omsetningen i perioden var minst 550.000 kroner.

"Siktede satt i alle ansvarlige posisjoner og var 100 prosent eier. Han bevilget seg selv en svart avlønning i selskapet med til sammen kr. 710.000, og har dermed beriket seg på det offentliges bekostning ved å bruke innfordret merverdiavgift til egen avlønning. Siktedes handlemåte medfører også at han har hatt helt andre konkurransevilkår enn andre som forholder seg til gjeldende regelverk", skriver dommeren i sin avgjørelse.

Retten har bestemt at domfelte må akseptere et inndragningsbeløp på 95.000 kroner.

Den 65 år gamle mannen har tilstått forholdene, og dette er det tatt hensyn til ved straffeutmålingen, som altså ble 30 dagers ubetinget fengsel.