Han åpnet dialogkonferansen «Helsetilbudet på Sørlandet fram mot 2030» med mer enn 250 deltakere på Quality hotell Sørlandsparken onsdag formiddag. Arrangørene Sørlandet sykehus og Kommunenes sentralforbund ønsker med den overskriften å signalisere at det ikke bare handler om sykehustilbudet til sørlendingene i framtiden, men også det kommunale helsetilbudet.

Overfor Fædrelandsvennen utdyper sykehusdirektøren:

— Denne dagen er så viktig fordi den vil avgjøre hvordan prosessen videre vil gå. Måten vårt budskap mottas og diskuteres vil ha avgjørende betydning for hvordan dette skal gå, sier Olsen.

For i salen er 60 prosent av deltakerne fra kommunene i Agder, mens resten representerer sykehuset på forskjellig vis, samt nesten hele Sørlandsbenken og fylkesmennene og fylkeskommunene.

I dag serveres et foreløpig forslag til hvordan landsdelens helsetilbud på sykehuset skal organiseres, og så skal dette drøftes videre.

Driftsdirektør Per Torgersen, som leder arbeidet med Utviklingsplan 2030 har sagt til Fædrelandsvennen at han vil peke i hvilken retning han mener man bør gå. Det vil si om det blir utvikling av dagens sykehusmodell, om det blir ett et stort eller ett mindre og flere små sykehus på Sørlandet.