— Vi mener det er viktig å få en reguleringsplan på plass så fort som mulig slik at vi kan jobbe inn mot de sentrale myndighetene for å få veien finansiert, sier varaordfører Helge Andresen (H) til Fædrelandsvennen.

— Dette er jo ikke bare et lokalt spørsmål; denne veien er i høyeste grad en nasjonal sak, understreker han.

Statens vegvesens planprogram for strekningen Volleberg–Døle Bru legges nå ut på høring med frist til 15. april. De har utarbeidet tre ulike traséforslag for ny firefeltsvei gjennom Søgne som offentlige og private instanser nå inviteres til å ta stilling til.

Når det gjelder strekningen forbi Trysfjorden, Lindelia–Døle bru, ønsker veivesenet å utrede både et alternativ med bro og en indre trasé med tunnel.

Men Søgnepolitikerne oppfordrer nå høringsinstansene til å se bort fra den indre traseen, og velge bro. Ved å slippe å utrede tunnelalternativet, kan kommunedelplan og reguleringsplan for bro kjøres parallelt, og bli ferdig i juni 2015. Håpet er da å konkurrere om midler på statsbudsjettet i 2016. Vedtaket om å anbefale denne løsningen ble gjort med Høyres og KrFs fem stemmer. Venstre og Ap gikk mot, og ønsket dessuten å få utredet en fjerde, mer nordlig veitrasé gjennom kommunen.