moi3.jpg Foto: Tore Andrè Baardsen
Trebygget er i full fyr. Foto: Oddmund Strømstad

EVJE OG HORNNES: 110-sentralen for Agder brannvesen kan på Twitter fortelle at Setesdal brannvesen rykket ut fra både Iveland og Evje og Hornnes.

Det brenner godt i den gamle skolen. Foto: Kjetil Nygaard

En av Fædrelandsvennens reportere observerte fem brannniler som kom sørover på Moisundsletta like etter meldingen om brannen kom. Bygget var totalt overtent da brannvesenet kom frem til stedet.

Brant ned

Ifølge operasjonsleder ved Agder politidistrikt var både politi og brannvesen på stedet.

Brannetatene var raskt på stedet. Foto: Oddmund Strømstad

— Skolen er nedlagt og tom for folk, meldes det på Twitter.Fædrelandsvennens journalist Steinar Vindsland er på stedet og kan fortelle at bygget har hatt leiligheter i andre etasje.

— Dette bygget kommer til å brenne helt ned, sier Vindsland.

Ingen spredning

Overbefal Olav Nese i Setesdalsregionen brannvesen sier det er store mannskaper som jobber med saken.— Det var ikke folk i huset da det begynte å brenne, etter hva vi vet. Bygget vil bli totalskadd og brannen ser ut til å ha begynt i andre etasje, forteller Nese.

— Det er nok vann til å slukke, og det er ett hus til som er nærme skolebygget. Men det er ingen fare for spredning. Vi har 25 personer på brannen og full kontroll, legger han til.

Klokken 10.45 melder brannvesenet at Iveland-enhetene returnerer til stasjone mens enhetene for Evje og Hornnes jobber med etterslukking.

Tre timer senere returnerte også brannvesenet i Evje og Hornnes.

Nyoppusset

Ifølge en annonse på Finn.no er bygget nyoppusset og var klart for utleie fra 1. februar.

— Bygget har syv soverom og leiligheten er i første etasje med størrelse på 120 kvm. Ved behov for større rom eller flere rom, kan det også tilbys rom i andre del av 2. etasje og hele første etasje, står det å lese på nett.

Hele huset har et areal på 530 kvm og utleier er ifølge annonsen åpen for dyr i huset.

— I tillegg er det to uthus med mulighet for dyrehold, står det på Finn.no