— Man skal ikke drikke dåpsvannet. Det er viktig å få med, sier russepresident ved Vågsbygd videregående skole, Vilhelm Launes.

Han er også visepresident i hovedstyret for Vest-Agder og kan melde at mange videregående skoler i Kristiansand avholder sin «russedåp» onsdag kveld. Dåpen skal avholdes på de respektive skolene.

— Alle skal få sitt russenavn. En russeprest har fått navneforslag og velger det beste. Så døpes hver og en med litt øl i håret. Så blir det nok fest rundt omkring, forteller Launes.

Han tipper det blir livlig i byen i dag, også utenom russefeiringene, i og med at de fleste har fri fra jobben på torsdag.

— Det er mye som skjer og generelt mange som går ut, forteller han.

For dem som er ferdige med russebukse og øl i håret er det også andre muligheter for å ta seg en fest i dag.

Kick Nattklubb & Scene arrangerer for eksempel sin vårfest i forbindelse med fridagen på torsdag. På Pir 6 loves det et glohett dansegulv med konseptet FEST og bandet Honeytraps på besøk.

På Harvey's sportsbar oppfordres gjestene til å komme tidlig, da natt til 1. mai er en kveld det vanligvis blir en del kø.

Politiet opplyser til Fædrelandsvennen at de øker beredskapen denne natten, og at de kommer til å besøke steder der mange unge møtes.