— Vi jobber på spreng nå, men venter på skjenkebevilling og forskjellige godkjenninger. Forhåpentligvis kan vi åpne allerede til uka, men vi skal i alle fall åpne før 17. mai, sier Svein Larsen.
Han er driftsleder for den nye restauranten «La Rambla» i Markens gate.
— Det blir en spansk tapasrestaurant med bar. Om kvelden, spesielt i helgene, blir det som et utested med bar, sier Larsen.
Spanske kokker
Larsen forteller at de forsøker å gjøre det som blir Kristiansands aller første tapasrestaurant skikkelig gjennomført.
— Vi har blant annet ansatt flere spanske kokker, og en portugisisk bartender. Mange er ansatt, men det mangler fortsatt noen servitører og kokker, sier han.
Tapasrestauranten kommer i Markens gate 15, i lokalene hvor klesbutikken Vivikes holdt til tidligere.
160 plasser
Driftslederen håper å ha plass til cirka 160 spisegjester når restauranten står ferdig.
— Det blir sitteplass til mellom 100 og 120 personer innendørs. Vi jobber også med et uteområde med 40-50 plasser, men det blir ikke klart til åpningen, sier Larsen.
Han er sikker på det er marked for en tapasrestaurant.
— Kristiansand er en av de få storbyene i Norge som ikke har dette ennå. Det er investert mye i denne restauranten, men jeg er trygg på at det går bra, forteller han.