FARSUND: Mannen er i Lister tingrett dømt for knivstikking, drapstrusler, for å ha båret kniv, samt besittelse og bruk av narkotika.

Aktor Terje Kaddeberg Skaar hadde lagt ned påstand om fem måneders fengsel for 22-åringen. Retten la vekt på at fornærmede kunne ha forlatt åstedet etter de første knivstikkene, men valgte å bli på stedet, og at han sammen med den andre fornærmede prøvde å ta seg inn i boligen til tiltalte like i nærheten, før han ble påført ytterligere ett knivstikk.

Siktede kunne også holdt seg innendørs etter at de to fornærmede ikke hadde lyktes med å komme inn i huset hvor han bodde.

Portrom

Retten har lagt til grunn at den tiltalte 22-åringen stakk fornærmede natt til 23. juni flere ganger i et portrom ved Jochums pub, uten at retten har fått noe klart bilde av hva som skjedde. Knivstikkene ble først oppdaget etter at tiltalte hadde forlatt åstedet og søkt tilflukt i egen bolig like ved.

Retten har ikke funnet formildende omstendigheter. Siktede kunne også holdt seg innendørs etter at de to fornærmede ikke hadde lyktes å komme inn i huset.

Retten ble ledet av sorenskriver Tor Tønnessen som hadde med Trygve Kydland og Reidun Løland som meddommere.