KRISTIANSAND: H.K.M. Kronprinsesse Mette-Marit var også høy beskytter og åpnet arrangementet da det ble holdt i Kristiansand havn i 2010. ## Hundre seilskuter

Om snaue to år går Tall Ship Races av stabelen her igjen. Ifølge prosjektleder Bjarne Ugland har de ambisjoner om å øke besøkstallet denne gangen.

– Det offisielle besøkstallet endte på 400.000 sist. Vi forventer minst like mange i 2015, sier han til Fædrelandsvennen.

Kronprinsparet inviterte deltakere fra Tall Ships Races til møte på Dvergsøya forrige gang arrangementet ble holdt i Kristiansand. Foto: Schrøder, Tor Erik

Mellom 25. og 28. juli vil rundt hundre seilskuter besøke Kristiansand.

– De største er på størrelse med Fullriggeren Sørlandet og Christian Radich. Vi skal plassere skutene utover hele havnebassenget og bruke alt vi har av kaiplass, forteller Ugland.

Takket ja

I tillegg er det fullt program på to scener, matservering og ulike boder i forbindelse med arrangementet. Hvilken rolle Kronprinsessen vil ha er ikke klart.

I brevet fra Det Kongelige Hoff til kommunen står det at kronprinsessen takker ja til å være høy beskytter.

– Hun har nå takket ja til at vi kan bruke henne på våre hjemmesider og når vi forsøker å få seilskuter til Kristiansand. Hun har ikke lagt sitt program for 2015, men vi håper hun vil delta underveis denne gangen også, sier Ugland.

I tillegg til den offisielle middagen inviterte kronprinsparet deltakere i seilaset til lunsj på Dvergsøya.